Interview

Debbie Zwijnenburg is geboren en getogen in Meerkerk. Zij werkt bij het familiebedrijf Zwijnenburg Mode, dat al sinds 1959 een begrip is in Meerkerk en verre omstreken.

Waarom ondernemen in Meerkerk?meerkerk

Iedereen in Meerkerk maar ook ver daar buiten kent Zwijnenburg, het grootste modehuis van hartje Holland. 3000 m2 winkelvloer met meer dan 100 modemerken voor jong en oud. Het modehuis is sinds kort gevestigd in een prachtig nieuw pand dat voor menige winkelstraat in Utrecht of Breda een aanwinst zou zijn.

Debbie Zwijnenburg werkt al sinds haar 17e in het familiebedrijf. Ze is geboren en getogen in Meerkerk en kent het dorp door en door. Als inwoner èn als ondernemer. “Meerkerk is echt een ondernemend dorp. En dan heb ik het niet alleen over de bedrijven op het bedrijventerrein langs de A27, maar ook over het dorp zelf. Er zijn hier veel winkels en je kunt hier voor alle dagelijkse voorzieningen terecht. Van supermarkt tot opticien en van bloemist tot fietsenzaak. Noem maar op… en Meerkerk heeft het wel.”

Waarom hebben jullie voor Meerkerk gekozen?

“Mijn opa en oma zijn hier in 1959 met de kledingzaak begonnen. Dat bleek een goede keus. In de loop der jaren is ons bedrijf flink gegroeid. In dezelfde straat als toen, staat nu de nieuwe winkel. Meerkerk is voor ons nog steeds de beste locatie. Het ligt immers heel centraal, midden in het land en is goed bereikbaar door de uitstekende verbindingen met de A27, A15 en A2. Dat is fijn voor onze klanten die van heinde en ver naar onze winkel komen, maar uiteraard ook voor de mensen die in Meerkerk wonen en elders werken.”

Wat vind je van Meerkerk?

“Zoals ik al zei, het is een ondernemend dorp. En dan heb ik het niet alleen over de ondernemers, maar ook over de inwoners. Er zijn tal van bloeiende verenigingen, zoals bijvoorbeeld de voetbal-, de volleybal- en de gymvereniging, die naast hun normale activiteiten ook af en toe andere dingen organiseren. Er is dus genoeg te doen. Sommige steden zeggen wel eens dat ze bruisen, nou dat doet Meerkerk zeker! Het is een leuk dorp, met een eigen karakter. Gemoedelijk, gezellig en het heeft wat te bieden. Volop winkels, prima voorzieningen, een bloeiend verenigingsleven maar ook een mooie omgeving. Want vergeet niet, Meerkerk ligt in het Groene Hart van Nederland. En dat kan niet ieder dorp zeggen!”